Čišćenje laptopa od prašine

ciscenje laptopa novi sad

Čišćenje laptopa od prašine je jedan od najbitnijih preventivnih servisa na laptop računarima. Kod nas možete odraditi čišćenje laptopa po veoma pristupačnim cenama u veoma kratkom roku. Čišćenje laptopa, servis kulera i zamenu termalne paste u najvećem broju slučajeva obavljamo u toku istog dana i time štedimo vaše vreme i novac.

Zamena termalne paste na laptopu

U redovan servis laptop računara spada i zamena termalne paste na procesoru, grafičkom čipu i čipsetu. Veoma je bitno da se redovno vrši zamena paste jer nakon nekog vremena pasta postaje izolator umesto provodnik i time dovodi komponente do pregrevanja i veoma često otkaza. Preporučeno vreme za zamenu termalne paste je na svakih šest meseci do maksimalno godinu dana. Čak i u slučajevima kada laptop nije prljav i normalno izbacuje vazduh kroz sistem za hlađenje, zamena termalne paste je neophodna iz gore navedenog razloga.

Servis ventilatora na laptopu

Pod redovan servis ventilatora spada čišćenje i podmazivanje osovine ventilatora. Ukoliko ste primetili da laptop zuji ili krči najverovatnije je vreme da se odradi redovan servis čišćenja laptopa od prašine u koji spada i servis ventilatora. Postoje slučajevi kada podmazivanje nije moguće i tada je nažalost neophodna zamena ventilatora kako bi laptop nastavio normalno da funkcioniše.